Macco Organiques a COVID-19

edge

Společnost Macco Organiques, s.r.o. v Bruntále vyváží minerální soli do více než 80 zemí světa a v průběhu let si vybudovalo klientelu stávající z významných firem, včetně nadnárodních, vyrábějících léčiva, dialyzační roztoky, kojeneckou výživu, potravinové doplňky stravy a nápoje.

Výroba těchto minerálních látek probíhá dle nejvyšších standardů pro výrobu léčivých aktivních látek a nejvyšších nadnárodních potravinářských standardů, a to nejen dle evropské legislativy, ale i dle americké a japonské.

V Maccu klademe vysoké nároky na čistotu a hygienické návyky každého zaměstnance – od operátora výroby až po management. V čistých prostorech byla povinnost i před vypuknutím koronaviru nosit lékařské roušky.

Po vypuknutí pandemie Macco jednalo velmi rychle a podniklo několik kroků k zamezení výskytu viru mezi vlastními zaměstnanci. Dosud platící hygienická pravidla jsme zpřísnili a zavedli jsme i další preventivní opatření. Narychlo jsme na nevyužívané lince spustili výrobu vlastní dezinfekce na ruce dle receptury WHO, a to především pro neziskové organizace ORP Bruntál. Našim cílem bylo uspokojit co nejvíce organizací a zajistit dostatek dezinfekce pro Kraj. Tuto nevýdělečnou činnost již zastavujeme, ale můžeme říct, že se nám cíl podařilo splnit. Zaměstnanci Macca obdrželi min. 1l dezinfekce zdarma a byly jim poskytnuty zvýšené dávky vitamínu a látkové roušky. Také díky dlouhodobým dobrým vztahům s našimi obchodními partnery se nám podařilo obstarat významné množství certifikovaných respirátorů třídy N95 (FFP2) a lékařských roušek za velmi rozumnou cenu. Letecká zásilka byla několikrát denně monitorována a my jsme velmi rádi, že přišla v pořádku, že se neztratila, ani nebyla nikým zabavena.

Zvláště si vážíme lidského aktu jednoho z našich zákazníků, významného výrobce léčiv v Číně, který ihned po vypuknutí koronaviru v Evropě daroval sety N95 respirátorů, které zaslal kurýrní službou, aniž bychom ho o cokoliv žádali.